Polarizált fényterápia

Fény nélkül nincs élet: a fény az alapvetően szükséges energiát szolgáltatja az emberi test sejtjei számára, meghatározó szerepe van a hangulatunkra, életünkre. A gyógyászatban hosszú története van a fényterápiának. A természetes napfény volt az első fényforrás, amit az ókori rómaiak, egyiptomiak, és görögök terápiás célokra használtak. A kezelendő felületetet napfény hatásának tették ki, ez volt a helioterápia.
A modern fényterápia alapjait kb. 100 évvel ezelőtt Niels Rybert dán orvos alkotta meg.

1981.-ben dr. Fenyő Márta egy magyar kutatócsoport segítségével létrehozott egy olyan fényforrást, amely eredetileg a lézerterápiára épült, a látható fény, és az infravörös sugárzás kombinációját állította elő, de fontos tényező volt a fény polarizációja is. Ezen technológia alapján készült el a BIOPTRON fényterápia rendszer, a polarizált fény, amely gyógyít.
A lámpa fénye, színben és tulajdonságaiban leginkább a nap fényéhez hasonlít.

A nap fénye köztudottan gyógyító hatású, de ez főként a polarizáltságtól függ. A nap polarizáltsága 5-7 %, míg a lámpáé 95%!!
A fényterápia egyedülálló és természetes módon aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, ennek köszönhetően ma egy általánosan elismert gyógyászati, és megelőző módszer az egészségügy szinte minden területén.
A polarizált fény fő hatásmechanizmusa a biostimuláció, melynek következtében növekszik a sejtaktivitás, új, élő sejtek, szövetek keletkeznek. Minden egyes sejt működését rendkívül kedvező módon befolyásolja.

A bőr valamennyi működésére hatást gyakorol:

  • lassítja a bőr öregedési folyamatait, javítja, illetve szinten tartja anyagcseréjét
  • a fénysugárzás hatására a bőr hőmérséklete 39-39,5 celsiusfokra emelkedik, javítja a bőr kis-, és nagy ereinek keringését, jobb vérellátást hoz létre, ezáltal javul a bőr tápanyag-, és oxigénellátása, valamint a salakanyag-, és bomlástermék kiválasztása
  • szabályozza a verejtékmirigy működését, segít a faggyú-rendellenességek kezelésében
  • a fényterápia rendkívüli lehetőségeinek köszönhetően csökken a szervezet külső terhelése, fokozatosan erősödik az egész immunrendszer, aktiválja a hormontermelést
  • elősegíti a vesében, bélrendszeren, bőrön keresztül történő kiválasztást
  • javítja a bőr védekező funkcióját, fiatalítja a bőrt, elősegíti a gyógyulási folyamatokat

A lámpa hatása nemcsak a fényterápia alkalmazásának a helyére koncentrálódik, hanem kihat az egész testre. A hajas fejbőr rendellenességeinél - hajhullás, kopaszodás, elvékonyodott hajszálak, seborrheás, korpás, problémás (pszoriázisos) állapot - magas hatékonysággal alkalmazható. A kezelés fájdalommentes, gyors, szakszerű, nincs káros mellékhatása, más kezelésekkel jól kombinálható, ill. kiegészíthető. Nagyon fontos szempont, hogy a haj- és fejbőr rendellenességek kialakulásának megelőzésére is rendkívül hatékony!