Hajöregedés gátló, hajfiatalító kezelés

A környezetszennyezés, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a vegyi anyagok, a stressz megborítja szervezetünk egyensúlyát és elősegíti a bőr és a sejtek öregedéséért felelős ún. szabadgyökök képződését, felszaporodását.

A fejbőrt és a hajat is naponta negatív hatások érik, melyek károsítják működésüket, gyorsítják öregedésüket. Ilyen hatások pl.: káros UV sugárzás, hajfestés, színezés, dauer. A fejbőrben lelassul a vérkeringés, csökken az oxigénellátás-, és a fejbőrbe jutó tápanyagok mennyisége, lelassul a hajnövekedés. A szabadgyökök behatolnak a hajhagyma szerkezetébe és gyengítik azt. Hatása miatt a hajszál elvékonyodik, kiürülnek belőle a tápanyagok, fénytelenné válik, törékeny lesz, végei hasadozni kezdenek.

A szabadgyökök megtámadják az egyén genetikai állományát, a sejteket. Mivel nincs két egyforma bőr, illetve haj amelyet ez a folyamat egyformán érintene, az idő múlásával előbb vagy utóbb romlik az állapotuk. A biológiai korunk sokszor nem egyezik a hajunk korával. Általánosan elmondható, hogy ma a fiatalabb korosztály haja és fejbőre a korábban elkezdett és durván alkalmazott vegyi behatások, külső tényezők (pl. cigarettázás miatt) sokkal rosszabb állapotú. Érdemes tehát a haj és a fejbőr egészségének megóvására ugyanannyi figyelmet fordítani, mint a szervezet más részeire. A kezdeti tünetek megfelelő kezelésével megelőzhetőek olyan kóros elváltozások, mint pl. a hajhullás, kopaszodás.

A haj és a fejbőr fiatalító kezeléseknél alkalmazott termékek (melyek pl. gyümölcssavakat, a szőlőből kivont polifenolt, stb. tartalmaznak) a fejbőr hidratálását, táplálását, a hámsejtek megújítását, a fejbőr mélytisztítását segítik elő. Összetételüknél fogva fokozzák a fejbőr anyagcseréjét és oxigénellátását, antioxidáns hatást fejtenek ki a fejbőrben és a hajhagymáknál. A termékek hatóanyagai (pl. szója csíra kivonat, jojoba olaj, e vitamin) védő filmréteget képeznek a hajon, védőpajzsként működnek, rugalmassá teszik azt. A haj ismét csillogó lesz, tömeget kap, könnyen kezelhetővé válik.

A hajfiatalító készítmények alkalmazása elősegíti a bőrsejtek megújulásának természetes folyamatát, valamint optimális táplálást, és megfelelő védelmet nyújt a fejbőr és a haj számára. Érdemes a táplálást a szervezetben is elvégezni antioxidánsok bevitelével is (pl. speciális vitaminkészítmények), amelyek gátolják a szabadgyökök képződését, lassítják az öregedést, méregtelenítik a szervezetet.

A kóros elváltozások megelőzése érdekében javasolt a fejbőrt és a hajat 2-3-4-évente megfiatalítani.