Mikrokamerás fejbőr- és hajvizsgálat

A hajgyógyászati vizsgálatok során először szabad szemmel vizsgáljuk az elváltozásokat a fejbőrön és a hajon (hajhullás mértéke, hajritkulás foka, zsírosodás illetve korpa mértéke, fejbőr minősége). A hajproblémákat kiváltó szervi elváltozások, betegségek kezelésével sokszor a haj- és fejbőr problémái nem oldódnak meg, ezért fontos állapotának felmérése, kezelése. A probléma pontos meghatározásához mikrokamerás vizsgálatot végzünk.
A mikrokamera egy olyan berendezés, amely 300-szoros nagyításban lehetővé teszi a fejbőr, illetve a kihúzott hajszálak elemzését egy képernyőre vetítve. Azokat az elváltozásokat mutatja meg, melyek szabad szemmel nem láthatóak, de a diagnózishoz nélkülözhetetlenek. Vizsgálható vele a fejbőri vérkeringés, tüszők állapota, zsírosodás és korpásodás mértéke, korpásodás fajtája, és a hajritkulás mértéke.

Az eltávolított hajhagymák alaktani elváltozásaiból következtetni lehet a fejbőrben lejátszódó folyamatokra: tápanyag és oxigénhiányra, a faggyúmirigyek működési rendellenességére, valamint arra, mennyire kóros a hajhullás, a kopaszodás.

A vizsgálat után pontosan meghatározható a fejbőr gyógykezelésének menete: milyen készítményekkel, milyen gyakorisággal kell kezelni az elváltozást, a kóros tüneteket.

A terápia után a kontrollvizsgálat alkalmával az eredeti állapothoz mérten összehasonlítás végezhető a műszer segítségével, pontosan nyomon követhető a javulás folyamata.